- انتشار : 1403/08/14
- نویسنده : سارا رمضانی
- 98
هرگاه نام کشور هند به گوش میرسد، معمولا ادویههای تند و پر رایحه را به خاطر میآوریم. این مسئله درباره قهوه هند نیز تا حدی صدق میکند. هند، کشوری پهناور است که نواحی قهوهخیز زیادی دارد که هم برای کشت عربیکا و هم کشت روبوستا، شرایطی مساعد دارند. دانههای قهوه برای اولین بار از یمن وارد هند شدند و از آن زمان، قهوه در فرهنگ هندی جایگاهی ویژه پیدا کرده است. امروزه، کشور هند به عنوان یکی از بزرگترین تأمینکنندگان قهوه در جهان، دانههای قهوه متنوعی تولید میکند که نتهای مختلفی را در بر میگیرند. فرقی نمیکند به قهوه با طعمی تیز و ادویهای علاقه داشته باشید یا عطر و طعم میوهای را در قهوهتان بپسندید، در هر صورت میان قهوههای کشور هند میتوانید گزینه ایدهآل خود را پیدا کنید. با ما در ادامه همراه باشید تا با خصوصیات قهوه هند بیشتر آشنا شوید.
با اینکه قهوه گیاه بومی هند نیست، این کشور توانسته است به هفتمین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان تبدیل شود. هند در سالهای اخیر حدود ۶.۱ میلیون کیسه ۶۰ کیلوگرمی قهوه به صورت سالانه تولید کرده که درصد بیشتری از آن را، قهوه ربوستا تشکیل میدهد. این میزان تقریبا ۳.۶٪ از تولیدات قهوه کل جهان را در بر میگیرد و هند را به یکی از مهمترین کشورها در صنعت قهوه بینالملل تبدیل میکند.
همانطور که در بخش قبل گفتیم، روبوستا سهم بیشتری از تولیدات قهوه در هند را شامل میشود. این مسئله به خاطر سوددهی بالاتر این نوع قهوه و همچنین مقاومت بالای ربوستا در برابر آفات است. از طرفی، ربوستا در مزارع کم ارتفاع و گرمتر مثل زمینهای منطقه گهات غربی دوام میآورد، اما عربیکا نیاز به آب و هوای خنکتر دارد و در مزارع مرتفع رشد میکند. انواع دیگری از قهوه نیز در هند کشت میشوند که زیرگونههایی از عربیکا یا ربوستا به حساب میآیند. محبوبترین انواع قهوه در هند را در ادامه معرفی میکنیم:
کشور هند به خاطر شرایط جغرافیایی و اقلیمی متفاوت در نواحی مختلفش، قادر به تولید هر دو نوع قهوه، یعنی ربوستا و عربیکاست. از ارتفاعات کارناتاکا گرفته تا درههای شمال شرق هند، هر کدام مکانی مناسب برای کشت این دو نوع قهوه به حساب میآیند. مشخصات و ویژگیهای قهوه هند در هر منطقه به خاطر شرایط آب و هوایی، متفاوت است. در ادامه با عطر و طعم قهوه هند در مناطق مختلف آشنا میشوید:
منطقه چیکماگالور (Chikmagalur): این منطقه که با نام سرزمین قهوه شناخته میشود، هر دو دانه عربیکا و ربوستا از جمله سلکشن ۷۹۵، سلکشن ۹، سلکشن ۷۲۴ و CxR را تولید میکند. دانههای قهوه منطقه چیکماگالور دارای بادی متوسط با اسیدیته پایین و آرومای قوی هستند.
تپه بابا بودان (Baba Budangiri): عربیکای این منطقه بادی سنگینی دارد و بابت طعم شیرین و شکلاتی با اسیدیته متعادلش شناخته میشود.
منطقه کورگ (Coorg): کورگ، وسیعترین منطقه قهوهخیز هند است که دانههای عربیکا نظیر سلکشن ۷۹۵ با اسیدیته متوسط تولید میکند، اما ربوستای ملایمتری مثل سلکشن ۲۷۴ و CxR با تهمزه شکلاتی دارد.
کوههای نیلگیری (Nilgiri): در منطقه مرتفع نیلگیری، دانههای عربیکا با نتهای طعمی میوهای و اسیدیته بالا کشت میشود. این منطقه بابت قهوه سلکشن ۹ و ۷۹۵ شهرت دارد.
منطقه آنامالایس (Anamalais): عربیکای این منطقه نتهای مرکباتی و آرومایی قوی دارد. سلکشن ۷۹۵ و سلکشن ۹ از انواع قهوه کاشتهشده در منطقه آنامالایس هستند.
دره آراکو (Araku Valley): دانههای قهوه دره آراکو، آرومای قوی، اسیدیته متوسط تا زیاد و تهمزه ادویهای دارد.
دره براهماپوترا (Brahmaputra Valley): قهوه براهماپوترا مثل سلکشن ۷۹۵ دارای طعم میوهای با اسیدیته متعادل است که مصرفکننده را یاد قهوههای ناحیه استوا میاندازد.
برای لذت بردن از طعم غنی و سنگین دانههای قهوه هندی، میتوانید از روشهای مختلف برای دم کردن قهوه استفاده کنید. با این حال، طعم قهوه هند با درجه رُست مدیوم تا مدیوم تا دارک بیشتر خود را نشان میدهد؛ بنابراین تهیه قهوه هند به روش اسپرسو یا فرنچ پرس، میتواند نهایت پتانسیل این قهوه را استخراج کنند.
تهیه قهوه هند با فرنچ پرس، مناسب افرادی است که یک فنجان قهوه بافتدار با بادی سنگین را ترجیح میدهند. در این روش نتهای شکلاتی و ادویهای قهوه هند به خوبی آزاد میشوند. در صورتی که طعم قهوه را سنگینتر میپسندید، تهیه اسپرسو با قهوه هند به خصوص ربوستا نیز گزینه مناسب دیگری برای شماست. این روش به شما کرمای سنگین و غنی با نتهای شکلاتی و آجیلی خواهد داد. اسپرسو همچنین پایه بسیاری از نوشیدنیهای محبوب بر پایه شیر مثل لاته و کاپوچینوست.
برای افرادی که ترجیح میدهند قهوه خود را مطابق روش سنتی خاستگاه قهوهشان بنوشند، قهوه فیلتری هندی نیز گزینه خوبی است که در جنوب هند طرفداران بیشماری دارد. در این روش، آسیاب بسیار ریز قهوه با فیلتر استیل بهخصوصی در مجاورت آب داغ قرار گرفته و به آرامی دم میکشد. در نهایت قهوه را با ترکیب شیر و شکر در حال جوشیدن ترکیب میکنند که نتیجه آن یک فنجان نوشیدنی کفدار و خوشرایحه است.
تنوع نواحی قهوهخیز در هند باعث شدهاند تا با چشیدن هر فنجان قهوه از این کشور، هر بار طعم جدیدی تجربه کنید. اگر قهوه با اسیدیته و طعمهای مرکباتی و میوهای میپسندید، بهتر است سراغ عربیکای مناطق مرتفعتر هند مثل کوههای نیلگیری یا منطقه آنامالایس بروید. در صورتی که ترجیحتان اسپرسوی قوی با بادی سنگین و طعم یادهای شکلاتیست، قهوه روبوستای هند میتواند گزینه دلپذیری برای شما باشد. قهوه هند میتواند مورد پسند همه افرادی باشد که بادی قهوه برایشان اهمیت بالایی دارد و همچنین ترجیح میدهند برای تهیه قهوه دستشان باز باشد و بتوانند روشهای مختلف دمآوری را استفاده کنند. شما میتوانید قهوه مورد علاقه خود را از سایت دلکینی تهیه کنید و از نوشیدن ان لذت ببرید.
۱. طعم قهوه هند چگونه است؟
بسته به خاستگاه قهوه شما، ممکن است نوتهای ادویهای، میوهای، شکلاتی یا آجیلی داشته باشد.
۲. چه نوع دانه قهوه در هند تولید میشود؟
هر دو نوع عربیکا و ربوستا در هند تولید میشود، اما قهوه ربوستا سهم بیشتری از تولیدات را در بر میگیرد.
۳. بهترین روش دم کردن قهوه هند کدام است؟
دمآوری قهوه هند با استفاده از فرنچ پرس و اسپرسوساز از روشهای محبوب به حساب میآیند.
منابع:
از جمله معروف ترین کشورهای تولید کننده قهوه روبوستا در جهان می توان به کشورهای ویتنام، برزیل، اندونزی، هندوستان، اوگاندا، تانزانیا، لائوس، ساحل عاج و مالزی اشاره کرد.
دم آوری قهوه فرانسه با فرنچ پرس به زبان ساده شامل چهار مرحله آسان است: پودر قهوه را داخل فرنچ پرس بریز، آب داغ را اضافه کن، کمی صبر کن و پیستون را فشار بده! به همین سادگی یک فنجان قهوه فرانسه خواهید داشت
با اولین جرعه از قهوهتان ممکن است طعمیادهای شکلاتی، کاراملی، توتی یا حتی تهمزه گلی حس کنید. چنین تنوعی از طعمها، جادوی قهوه عربیکاست.