- انتشار : 1403/09/29
- نویسنده : سارا رمضانی
- 275
اگر قهوهباز حرفهای باشید، بهراحتی میتوانید قهوه عربیکا را بهواسطه ویژگیهای خاصش از قهوههای دیگر تشخیص دهید. در غیر این صورت، ویژگیهای این نوع قهوه را در این بخش شرح میدهیم تا بتوانید قهوه مرغوب عربیکا را تشخیص دهید:
اسیدیته: اسیدیته قهوه سبب ترشمزگی نوشیدنی نهایی میشود. معمولا قهوه عربیکا اسیدیته بالاتری دارد که طعمی دلانگیز به آن بخشیده است. اسیدیته قهوه عربیکا ممکن است اسیدیته مرکباتی یا پیچیدهتری داشته باشد.
شیرینی: دانههای قهوه عربیکا به شیرینی طبیعیای که در دلشان نهفته است، معروف هستند. این طعم شیرین، معمولا با طعم کاراملی یا شکری توصیف میشود. شیرینی قهوه عربیکا، هارمونی جذابی با اسیدیته آن میسازد و بهنوعی آن را متعادل میکند.
بادی: بادی قهوه به زبان ساده همان حسی است که با نوشیدن قهوه روی زبان خود حس میکنیم. بادی قهوه عربیکا بسته به خاستگاه و درجه برشتهکاری، رنج گستردهای را در بر میگیرد. ممکن است با نوشیدن قهوه ۱۰۰ عربیکا، در دهان خود بافتی رقیق مشابه چای حس کنید یا برعکس حس خامهای و بادی سنگین روی زبان داشته باشید.
آروما: آروما یا همان عطر قهوه عربیکا، رنج گستردهای از رایحهها را شامل میشود. برای مثال، آرومای این قهوه ممکن است گلی، میوهای یا آجیلی باشد.
همانطور که پیش از این توضیح دادیم، طعم قهوه عربیکا بسته به خاستگاه و عوامل مرتبط با کشت و برداشت، ممکن است متفاوت باشد. برای خرید قهوه عربیکا روی این لینک کلیک کنید. در این بخش، ضمن معرفی بهترین خاستگاههای قهوه عربیکا، طعميادهای رایج هر خاستگاه را نیز معرفی میکنیم:
آمریکای جنوبی: کشورهای برزیل، کلمبیا و پرو از خاستگاههای محبوب قهوه عربیکا هستند. قهوه عربیکای برزیلی بابت طعم شکلاتی و آجیلی خود شناخته میشود؛ در حالی که عربیکای کلمبیایی طعمیادهای مرکباتی و کاراملی دارد. عربیکای پرو نیز طعمی ملایم و متعادل با تهمزه گلی و میوهای ارائه میدهد.
آمریکای مرکزی: کشورهایی نظیر کاستاریکا، گواتمالا و هندوراس، دانههای قهوه عربیکا با کیفیتی کمنظیر تولید میکنند. عربیکای کاستاریکا به بادی ملایم، اسیدیته بالا و طعمیادهای مرکباتی و گلی شهرت دارد. عربیکای گواتمالا رنج طعمیادهای گستردهتری را در بر میگیرد که معمولا شامل دودی، عسلی و شکلاتی میشود. عربیکای هندوراس نیز بهخاطر ویژگیهای متعادلش شناخته میشود و طعمی کاراملی و عسلی دارد.
آفریقا: میان خاستگاههای قهوه عربیکا، نباید محل تولد آن، یعنی اتیوپی را از یاد برد. قهوه اتیوپی رنج وسیعی از طعمها را از طعمیاد میوهای گرفته تا طعم نزدیک به چای را پوشش میدهد. عربیکای کنیا نیز میان تولیدکنندگان آفریقا شهرت دارد و معمولا بهخاطر طعم میوهای و اسیدیته بالایش شناخته میشود.
برای آشنایی بیشتر، می توانید مقاله : کشورهای تولید کننده قهوه عربیکا را مطالعه کنید.
قهوه بهطور کلی با صرف نظر از نوع آن، فواید زیادی برای سلامتی دارد. تا وقتی که در مصرف قهوه زیادهروی نکنید، از خواص آن بهرهمند خواهید شد. فواید قهوه برای سلامتی عبارتاند از:
افزایش سطح انرژی: افزایش انرژي، شناختهشدهترین خاصیت قهوه است. این نوشیدنی با تحریک ناقلهای عصبی در مغز، خستگی را کاهش داده و سطح انرژي را افزایش میدهد.
کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم: مصرف قهوه ممکن است در طولانیمدت، احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم را پایین بیاورد.
بهبود سلامت مغز: نوشیدن مداوم قهوه میتواند مقاومت بدن در برابر آلزایمر، پارکینسون و زوال عقل را بالا ببرد.
امکان کنترل وزن: تحقیقات نشان دادهاند افرادی که قهوه مصرف میکنند، بیشتر فعالیتهای جسمانی دارند. همچنین نوشیدن قهوه ممکن است با کاهش چربی بدن، سبب کنترل وزن شود.
کاهش خطر ابتلا به افسردگی: چندین تحقیق علمی نشان دادهاند که قهوه امکان ابتلا به افسردگی را کاهش میدهد.
کمک به سلامت کبد: مصرف قهوه ممکن است از ابتلای فرد به مشکلات کبدی نظیر سرطان کبد و سیروز کبدی جلوگیری کند.
بهبود سلامت قلب: بعضی از تحقیقات نشان دادهاند که نوشیدن قهوه با کاهش خطر مشکلات قلبی و سکته ارتباط دارد.
بهبود عملکرد ورزشی: با اینکه تحقیقات ضد و نقیضی در این زمینه وجود دارد، گفته میشود نوشیدن قهوه پیش از ورزش، سبب بالا بردن تحمل و بهبود عملکرد جسمانی میشود.
البته تمام خواص مذکور، در مورد انواع نژاد قهوه صدق میکند. اما با وجود این، خیلیها معتقدند قهوه عربیکا به دلیل کشت در شرایط ارگانیک و امنتر، مواد مضر شیمیایی کمتری دارد. قهوه عربیکا همچنین کافئین کمتری نسبت به قهوههای دیگر دارد که آن را برای افراد حساس به کافئین، به گزینهای سالمتر تبدیل میکند.
مطالعه مقاله: همه چیز درباره تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا به زبان ساده
پس از خرید قهوه عربیکا، تازه با یکی از معضلات بزرگ روبهرو میشوید: برای حفظ عطر و طعم و تازگی قهوه چه کاری از دستم برمیآید؟ پاسخ این سؤال به چند نکته ختم میشود که در ادامه برایتان شرح میدهیم:
دانه قهوه بخرید: در صورتی که در خانه آسیاب قهوه دارید، پیشنهاد میکنیم بهجای پودر، دانه قهوه عربیکا خریداری کنید. طعم و تازگی دانه قهوه نسبت به پودر قهوه، ماندگاری بسیار بیشتری دارد. آسیاب کردن مقداری دانه قهوه پیش از تهیه نوشیدنی و پیچیدن عطر قهوه تازه در محیط، از جمله کارهایی است که دوستداران قهوه عاشق آن هستند.
از برندهایی با برشتهکاری اختصاصی خرید کنید: از خرید قهوههایی که مدت زیادی از برشتهکاری آنها گذشته، خودداری کنید. سراغ برندهایی بروید که بهطور تخصصی در زمینه تولید و برشتهکاری قهوه فعالیت میکنند. این برندها معمولا پیش از ارسال قهوه شما، دانههای قهوه را روست میکنند. از همین جهت خیالتان از بابت تازه بودن تاریخ برشتهکاری قهوه راحت خواهد بود.
از ظروف دربسته استفاده کنید: برای حفظ تازگی قهوه عربیکا، لازم است آن را در ظرفی دربسته که هوا را از خود عبور ندهد، نگهداری کنید.
در مکان درست نگهداری کنید: قهوه را در مکانی نگهداری کنید که در معرض نور، هوا، رطوبت و بوی مواد دیگر نباشد. پیشنهاد ما این است که قهوه را در مکانی خنک و تاریک همچون کابینت و کمد، دور از مواد غذایی و عطری دیگر نگه دارید.
از خرید مقدار زیاد قهوه خودداری کنید: بهتر است قهوه خریداریشده را در مدتزمان یک ماه مصرف کنید. بنابراین، هر بار به میزان مورد نیاز قهوه خریداری کنید.
اگر دلتان میخواهد طعم قهوهای مرغوب را بچشید که حس لطیفی در دهان باقی میگذارد و عطری دلانگیز دارد، قهوه عربیکا انتخابی بینظیر برای شماست. با شناختن ویژگیهای قهوه عربیکا و روشهای دمآوری آن راحتتر میتوانید قهوه مد نظر خود را انتخاب کنید. پس از شناخت و انتخاب قهوه عربیکا، خرید از فروشگاهی معتبر اهمیتی ویژه دارد. لازم است برای خرید قهوه عربیکا سراغ فروشگاههایی نظیر دلکینی بروید که بهطور تخصصی در زمینه قهوه فعالیت دارند و میتوانند بهترین کیفیت قهوه را در قالب مناسبترین خدمات ارائه دهند.
اگر دلتان هوس یک فنجان قهوه با کیفیت کرده که تنها با یک جرعه متوجه مرغوبیت آن شوید، قهوه کلمبیا برای شماست.
دم کردن قهوه با استفاده از کمکس باعث میشود تا خواص قهوه به صورت کامل حفظ شده و قهوهای خوش طعم با کیفیتی عالی برای شما آماده شود.
در این مقاله به بررسی کشور های تولید کننده قهوه عربیکا نظیر : برزیل، کلمبیا، اتیوپی، گواتمالا، ویتنام، مکزیک، هندوراس پرداخته ایم.