- انتشار : 1403/06/19
- نویسنده : سارا رمضانی
- 966
دیفکت قهوه در مراحل مختلفی از جمله کاشت دانه، برداشت آنها یا حتی نگهداری دانههای قهوه ممکن است رخ بدهد. دیفکت قهوه به هر دلیلی که رخ داده باشد، روی کیفیت آن تأثیر گذاشته و باعث میشود تا قهوه، عطر و طعم مطلوب خود را از دست بدهد. به همین دلیل، اگر کافی شاپ یا قهوه فروشی دارید یا این که میخواهید بهترین قهوه ممکن را در خانه دم کنید، باید حتما بدانید منظور از دیفکت قهوه چیست و انواع آن کداماند. در ادامه با دلکینی همراه باشید تا هر آنچه را که باید درباره دیفکت قهوه و انواع آن بدانید، توضیح دهیم.
یکی از شدیدترین و واضحترین انواع دیفکت قهوه، دیفکت دانه سیاه است. این دیفکت را بهراحتی میتوانید هنگام خرید قهوههای سبز مشاهده کنید. چرا که بخشی از دانه یا حتی کل آن به رنگ سیاه در میآیند. تنها چند دانه سیاه در بین دانههای قهوه کافی است تا باعث آلوده شدن کل قهوه شود. دلایل مختلفی برای بروز این دیفکت وجود دارد که مهمترین آنها شامل عدم رشد کافی قهوه، تخمیر بیش از حد، آبیاری نامناسب و بیماریهای قارچی گیاه میشود. این نوع از دیفکت، تأثیر بسیار شدیدی روی عطر و طعم قهوه داشته و عطری شبیه به ماهی مرده به آن میدهد.
گاهی ممکن است که دانههای قهوه به دلیل حمله حشرات آسیب ببینند. این مشکل میتواند هنگامی که هنوز دانههای قهوه برداشت نشدهاند یا زمان نگهداری دانههای سبز در انبار به وجود بیاید. دیفکت دانه آفتزده باعث میشود تا دانهها ترش شده و طعمی کپکی داشته باشند. دانههای آفتزده در اکثر مواقع دیفکت خود را به دانههای دیگر انتقال نمیدهند. بنابراین اگر تعداد آنها اندک است، میتوان آنها را از سایر دانهها جدا کرد و سپس دانههای دیگر را رست و استفاده کرد.
دیفکت کپکزدگی نیز یکی از خطرناکترین و جدیترین دیفکتهای قهوه است. بیشتر اوقات به دلیل تمیز نبودن محیط تخمیر و نگهداری دانههای سبز قهوه این دیفکت رخ میدهد. کپکزدگی دانههای قهوه باعث میشود تا قهوه مزه ترش و زننده و طعمی شبیه به پلاستیک داشته باشد. اگر تا به حال برای شما پیش آمده که قهوه بوی پلاستیک بدهد، به احتمال زیاد دانههای قهوه دچار دیفکت کپکزدگی بودهاند. برای جلوگیری از بروز این مشکل، بهترین راه حل این است که محیط نگهداری و تخمیر قهوه کاملا بهداشتی باشد. همچنین هنگام برداشت قهوه باید از برداشتن دانههایی که به روی زمین افتادهاند خودداری کرد. این دانهها در ۹۰ درصد مواقع باعث بروز دیفکت در سایر دانههای قهوه میشوند.
دیفکت دانههای کریستالیشده به طور معمول باعث میشود تا دانههای قهوه به رنگ آبی و خاکستری درآیند. این دانهها چندان تأثیری روی طعم قهوه ندارند، اما اگر تعداد آنها زیاد باشد، قهوه عطر خود را از دست داده و طعم جالبی نخواهند داشت. دانههای قهوه کریستالیشده هنگام رست کردن کاملا شکسته میشوند و این موضوع فرایند دی گس را تشدید میکند. اگر دانهها تمامی دی اکسید کربن خود را از دست بدهند، عطر و طعم خود را هم از دست داده و دیگر کیفیت مطلوب را نخواهند داشت. توصیه میشود که این دانهها پیش از رست شدن، از سایر دانههای قهوه جدا شوند.
سخن پایانی
کارخانه قهوه دلکینی با دقت و توجه ویژهای دانههای قهوه را از مزارع معتبر و تحت پروتکلهای سختگیرانه خود خریداری میکند. این فرآیند بهگونهای طراحی شده است که اطمینان حاصل شود دانههای سبز بدون هیچ دیفکت و نقصی به دست ما میرسند. ما بهطور کامل از سلامت و کیفیت دانههای قهوه مطمئن هستیم تا بتوانیم بهترین فنجان قهوه با عطر و طعم فوقالعاده را برای شما فراهم کنیم.
منبع:
coffeebeanroad.com
1. منظور از دیفکت قهوه چیست؟
دیفکت قهوه به آسیبهایی گفته میشود که گاهی باعث تغییر شکل ظاهری دانههای قهوه مانند خالی شدن پوسته، شکسته شدن، تغییر رنگ و … میشود. دیفکت قهوه روی عطر و طعم نهایی آن تأثیر بسیار زیادی میگذارد.
۲. دیفکت قهوه خطرناک است؟
میزان خطرناکی دیفکت قهوه به نوع آن بستگی دارد. به طور معمول دیفکتهایی مانند دیفکت قارچی یا دیفکت کپک بسیار خطرناک بوده و میتواند سلامت انسان را تهدید کند.
۳. دیفکت قهوه روی طعم آن تأثیر دارد؟
دیفکت قهوه یکی از مواردی است که روی عطر و طعم قهوه تأثیر زیادی میگذارد. میزان و شدت این تأثیر به نوع دیفکت و تعداد دانههایی که مشکل دارند بستگی دارد.
۴. روش شناسایی دیفکت قهوه به چه صورت است؟
هرکدام از انواع مختلف دیفکت قهوه تأثیر جداگانهای روی شکل ظاهری آن خواهد داشت. برای شناسایی دیفکت قهوه، ابتدا باید با انواع آن آشنایی داشته باشید.
تفاوت قهوه کامرشیال و اسپشیال در کنترل کیفیت آن ها است این موارد شامل شکل، رنگ و سایز دانه ها، رطوبت دانه ها، درجه برشته کاری آن ها، طعم، عطر، شیرینی و تلخی قهوه و ... می باشد
در صورتی که عصارهگیری قهوه کمتر از میزان کافی انجام شود، قهوه شما آندر و اگر بیش از حد قهوه را عصارهگیری کنید، قهوهتان اور خواهد شد.
قهوه دمی با ابزارهای دمآوری همچون موکاپات، ایروپرس، کمکس و فرنچ پرس تهیه میشود و بهطور کلی طعم ملایم و متعادلی دارد. از طرفی، قهوه اسپرسو توسط دستگاه اسپرسوساز با استفاده از فشار بالا، در مدتزمانی کوتاه تهیه میشود و طعم قوی و غنیتری دارد. این دو نوع قهوه از نوع روست دانه قهوه گرفته تا نحوه عصارهگیری، تفاوتهای چشمگیری با یکدیگر دارند.